Rapport Kalmar, Anderslöv och Limhamn.

IMG_2251 IMG_2267Hej! Nu har vi varit iväg på race!

På torsdagen var vi i Kalmar och körde MX-Sydost. Kom dit vid 7 på morgonen ungefär, ställde upp buss, cross mm. Kvalet på fyra varv gick rätt bra, missade A-Final med en plats, så blev första förare att gå till B-Final.

1:a Bra utsläpp, runt femma efter startsväng. Jobbade bra hela heatet och låg trea länge. Jag hade fight om tredje platsen med en förare från vissefjärda, denna fighten höll på länge och de var riktigt roligt! Dock tappade jag placeringen på sista varvet, men jag är riktigt nöjd ändå.

2:a Hyffsat utsläpp denna gång, var ca 10:e ur startsväng och drog på i drog tempo direkt. Plockade några placeringar första två varven och var uppe på en 7:e. för att sedan vid en omkörning under trejde varvet lägga mig i en kurva. Kom upp rätt snabbt då crossen aldrig dog, utan ändå var igång. Dock var styret snett så jag fick gå ut i Ban-depån och räta styret innan jag kunde börja gasa igen.  Tappade givetvis mycket tid men slutade ändå på 11:e sen.

Detta är jag nöjd med och de var en bra tävling.

 

Under fredagen tog vi hand om grejorna och åkte sedan på kvällen ned till Skåne.

På lördagen var vi i Anderslöv. Pontus Jönsson som tillhör toppen i Sverige var med och körde i min division. (div. 4) Det var kul att tävla med en så bra förare och fort gick de med! bra tävling för mig och bra fighter. här gick 1:a heatet i 14 varv, och 2:a i 12 och jag hade bra ork hela vägen igenom båda heaten och bara en sådan sak måste man vara nöjd med!

1:a Svårt att säga vart jag var efter starsväng, Pappa visade 27på pitboarden första gången jag placerade honom så ca 25. höll bra och jämt tempo hela heatet och kunde sedan sluta på plats 32.

2:a Ännu bättre start och var med riktigt bra första två kurvorna, sedan kom jag för långt ut och missade vallen totalt vilket ledde till att jag åkte i diket hela kurvan och tappade många placeringar. Fick upp bra flyt och tog mig igenom utan problem. Hade en fight med en förare från Oskarshamn under andra halvan av heatet men fick tillslut ge mig då han var starkare än mig. Slutade tillslut på plats 26 i detta heat! Gjorde här mitt bästa resultat i serien hittills! 😀

På söndagen var det dags för Limhamn. En riktigt hård bana. Nu är hårdbana tyvärr inte min grej så de var att göra de bästa som gick av situationen. Hittade inget flyt under träningen och rullade bara runt och försökte lära mig banan och sätta sektion efter sektion så snabbt som möjligt. I depån skulle vi sedan besluta vem som skulle vara reserv för dagen och eftersom jag inte kände mig hemma på banan tog jag steget undan och sa att jag kan vara reserv idag. Slutade ändå med att jag fick köra andra heatet.

2:a Dålig start och hade ingen känsla alls. Tog någon placering. under tredje varvet körde jag omkull i utgången av en kurva och tappade placeringarna. Körde vidare och hade som mål att komma i mål när crossen helt plötsligt dog i en uppgång. Landade och släppte ut kopplingen och den gick igång. 3 kurvor senare dog den igen. Fick kicka igång den denna gång. 3-4kurvor senare dog den igen.. Körde runt så här i 1,5 varv innan jag körde in i bandepån, där beslutade vi att vänta till målflaggen kom fram. Väntade i något varv och kunde sedan rulla i mål. Detta heat blev jag varvad 4gånger på 5varv vilket är en merit de med ;)!

Film ifrån Anderslöv:

 

Klippte även ihop en liten rolig film från deras trappa:

På måndagen lämnade vi in hojen på Cross-center Kalmar så felet är nu åtgärdat så de är bara att köra igen!

//Josef

Lämna ett svar